Kiemelt programjaink

 

Programjaink a Williams szindrómás, vagy más hasonló nehézséggel élő gyermeket/fiatalt nevelő család teljeskörű megsegítését célozzák. A heti rendszerességű foglalkozások mellett kiemelt rendezvényekkel is várjuk a rászorulókat és az érdeklődőket.

 

 

Heti rendszeres foglalkozások, ifjúságsegítés

 

 

Az iskolarendnek megfelelően minden héten szervezünk fejlesztő programokat a sérült gyerekeknek/fiataloknak, testvéreknek és szülőknek. A foglalkozásokat szakképzett pedagógusok vezetik önkéntes (főként gyógypedagógus hallgatók) segítségével).

 

Péntekenként zene (17:00-18:00) az irodában (1089 Bp. Orczy út 2.)
 

 

Szombatonként gimnasztika a Szent Angéla Iskolában (1024 Bp. Ady E. u. 3) majd úszás a Csaba utcai uszodában.

 

 

A programokra jelentkezni lehet a 06 1 788 3881-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen.

 

Várjuk önkéntesek és támogatók jelentkezést!

 

 

Családi Napok

 

  
Rendszeresen szervezünk családi napokat, amikor szülőknek előadásokat, a gyerekeknek/fiataloknak pedig változatos játékos fejlesztéseket szervezünk. Ilyen napjaink pl. májusi közgyűlés, vagy a Mikulás nap.

 

Ezekről folyamatosan tájékozódhat a közösségi oldalainkon, híreink között és levelezőlistánkon (erre jelentkezni lehet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen).

  

 

Általában végzett tevékenységeink

 

 •  Információs szolgáltatás, a szindróma társadalmi ismertségének növelése, ismeretterjesztés, érdekvédelem
 • Teljeskörű internet szolgáltatás, több portál üzemeltetése, a társadalmi tudatosság növelése, ismeretterjesztés
 • Részvétel a komplex orvosi, diagnosztikai háttér szervezésében
 • Mozgásfejlesztő, habilitáló, rehabilitáló szolgáltatások, egészségmegőrzés, képesség fejlesztés
 • Speciális egyéni gyógypedagógiai terápia, gyógypedagógiai tanácsadás
 • Zene-, művészet- és drámaterápia, képesség fejlesztés
 • Speciális nyelv-, zene- és táncoktatás, képesség fejlesztés
 • Hazai Williams konferencia szervezése, szervezet- és közösség fejlesztés.
 • Részvétel nemzetközi tudományos szimpóziumokon
 • Nemzetközi speciális, családi fejlesztő tábor szervezése, üdültetés, szervezet- és közösség fejlesztés.
 • A szindrómával kapcsolatos tudományos tevékenység és kutatások támogatása
 • Eszköz, könyv, program kölcsönzés
 • Szülőklub szervezés
 • Nemzetek közti fenntartható együttműködés fejlesztése, európai civil hálózatokban részvétel.
 • Rászoruló tagjaink számára lakhatási és munkalehetőség keresése, biztosítása
 • Adminisztráció, irodai háttérmunka, pályázatok, jelentések, bevallások elkészítése, menedzselése, könyvelés, könyvvizsgálás

Mindezek színvonalas megvalósítása és hosszútávú fenntartása pályázatok írásával és adományszervezéssel vált és válhat lehetővé. Ennek érdekében minden segítséget és támogatást köszönünk!

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Táborok

Családi fejlesztőtáborok

 

 

 

2000. óta szervezzük családi integrált fejlesztőtáborainkat, ahol a rekreációs és rehabilitációs elemeket ötvözve 7-10 napos tartalmas kikapcsolódást kínálunk a család minden tagjának. A két EU-díjjal is kitüntett jó gyakorlatunk évek óta egyre nagyobb sikernek örvend és egyre több gyermek számára válik elérhetővé. A 150-190 főt vonzó programjaink képes beszámolói és a kapcsolódó szülői véleményeket itt olvashatják. A következő táborunkra is várunk mindenkit szeretettel!

 

A programról részletesebben tájékozódhat lehet a 06 1 788 3881-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen.

 

Várjuk önkéntesek és támogatók jelentkezést!

 

 

Nemzetközi Williams Szindróma (FEWS) Táborok

 

 

A Nemzetközi Ws Szövetség (FEWS) szervezésében megvalósuló vándortábor egyedülálló lehetőséget biztosít a 16-25 év közötti WS fiatalok számára, hogy 2 kísérővel bebarangolhassanak más országokat, megismerkedjenek kultúrákkal, nyelvekkel és külföldi sorstársakra találhassanak. A színes változatos programok aktív kikapcsolódást és élményekkel való feltöltődést jelent minden résztvevőnek és erősíti a nemzetközi közösséget is. Eddigi táborainkról, melyek zömmel a Youth for Europe és a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósulhattak meg a linkre kattintva megtekintheti.

 

Várjuk a támogatók jelentkezését!

 

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook